Film

Skribent

MovieZine

13 oktober 2020 | 18:00

Netflix släpper 10 nya julfilmer och serier i år

Det är väl aldrig för tidigt att börja titta på julfilmer?
Är du trött på att spendera julen med samma gamla filmklassiker på repeat? Tacka streamingtomten för några tidiga klappar som börjar delas ut redan i oktober.

Netflix skruvar upp julstämningen till max i vinter med fler julgransglittrande, mysframkallande och sockersöta familjefilmer än någonsin. Gör dig redo för romantiska komedier i överflöd. Här är titlarna som hittills är klara för premiär fram till december.
 
 
Holidate (28 oktober)
Emma Roberts och Luke Bracey spelar två främlingar som hittar något gemensamt - de båda hatar julen. Speciellt för att familjerna ständigt pikar deras singelliv. Så de bestämmer sig för att spela varandras dejter under alla högtider i ett år.

Operation Christmas Drop (5 november)
En ambitiös assistent till en kongressledamot får i uppdrag att utvärdera en flygbas i Stilla havet som hotas av nedläggning. Gissa om hon faller för den godhjärtade kaptenen? Kat Graham och Alexander Ludwig medverkar.

Dash & Lily (10 november)
TV-serie om den cyniske Dash och optimisten Lily som delar utmaningar, drömmar och önskningar i en dagbok som skickas fram och tillbaka i ett julpyntat New York.
 
 
Jingle Jangle: En magisk jul (13 november)
En magisk saga om en excentrisk leksaksmakare (Forest Whitaker), hans äventyrliga barnbarn och en förtrollad uppfinning som kan förändra deras liv för alltid. Fantasyfilmen är skriven och regisserad av David E. Talbert ("El Camino Christmas").

The Princess Switch: Switched Again (19 november)
År 2018 fick vi följa med till landet Belgravia, där en konditor på baktävling blev förväxlad med prinsens stela fästmö. Nya tokigheter väntar i uppföljaren där Vanessa Hudgens får hantera hela tre roller.

X räddar julen (20 november)
Stop motion-animerad, 40 minuter lång tv-special från bröderna Chiodo, mest kända för kultfilmen "Killer Klowns from Outer Space". Tjuvaktiga utomjordingar försöker stjäla Jordens dragningskraft. Bara en liten alien vid namn X, och den goda julandan förstås, kan rädda planeten.

Dolly Parton’s Christmas on the Square (22 november)
En rik och känslokall kvinna återvänder till sin hemstad med planer på att riva allt och sälja marken. Julen står för dörren, och kanske kan lite magi och musik få henne att ändra sig? Familjefilm med Christine Baranski och Dolly Parton, som medverkar med 14 originalsånger.
 
 
The Christmas Chronicles: Part Two (25 november)
Två år har passerat sedan Kate och hennes bror hjälpte Tomten att rädda julen. Nu behövs det hjälp igen, för en mystisk bråkmakare hotar med att förgöra Nordpolen. Kurt Russell återvänder i huvudrollen och med sig har han frugan Goldie Hawn.

Julfilmer vi minns (1 december)
Den nostalgiska dokumentärserien "Filmer vi minns" ("The Movies that Made Us") är snart tillbaka med två nya avsnitt! Det är dags att titta in bakom kulisserna på två älskade julfavoriter, nämligen "The Nightmare Before Christmas" och "Elf".

Hem till jul (säsong 2, i december)
Fortsättningen på den charmiga norska serien där Johanne försökte att hitta en pojkvän i tid till julafton. Hur gick det egentligen? Ida Elise Broch och Felix Sandman medverkar.
 
Vad tycker du om årets julutbud på Netflix? Tyck till nedan.
| 13 oktober 2020 18:00 |