Film

Skribent

Marcus Ljung

22 februari 2017 | 15:00

Lysande, Netflix! Så bra är nya originalfilmen "Sunlamp for Your Home"

Uppföljaren till Netflix ”Fireplace for Your Home” är här för att lysa upp vinters sista mörker. Vi har recenserat.
”Sunlamp for Your Home” är Netflix nya svenskproducerade originalfilm för alla som bor i Nordens mörker. Netflix har gett oss serier som ”Stranger Things”, ”Daredevil” och ”House of Cards” nu är det alltså premiär för deras nya film om en sollampa. 

"Eftersom längtan efter solljus är som störst i början av året i Norden finns nu en timslång, glimrande sollampa att streama på Netflix", skriver streamingtjänsten i ett pressmeddelande. 

Hur är ”Sunlamp for Your Home då? Jo, om du känner dig lite nere av mörkret så är det här definitivt filmen för dig. I den entimmeslånga filmen syns Stellan Skarsgård i huvudrollen - han bor i en tavelram bredvid sollampan - men i själva verket är hans roll bara ett litet easter egg från hans Netflix-serie ”River”.

”Sunlamp for Your Home” är snål med dialog, men har en lysande ljudbild och är uppbygd på en fantastisk cirkeldramaturgi. Filmen börjar nämligen väldigt mörkt, för att i mitten bli lite gladare och ljusare och för att sedan avsluta i samma mörker som den började med. Ni som kollar in Netflix nya satsning kommer förstå precis vad jag menar. Den mest solklara skådespelarprestationen kommer från Apan, men var beredd på att filmen inte är särskilt actionfylld alls

Kanske är sollampan nästa stora kändislampa efter Pixars egna? Det är svårt att inte älska den i alla fall, så jag ger "Sunlamp for Your Home" fyra solar av fem!

Se den roliga trailern för ”Sunlamp for Your Home” här:


Tror du ”Sunlamp for Your Home” är något för dig? Eller är det här bara ett dåligt försök att överträffa ett vinnande koncept som brasan?
| 22 februari 2017 15:00 |