Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 maj 2021 | 17:30

Netflix lade miljoner dollar på att ersätta skådis i "Army of the Dead"

Zack Snyder ersatte skandalomsusade Chris D'Elia med Tig Notaro: "Ett hyfsat enkelt val".
Det var "ett hyfsat enkelt beslut" att klippa bort skådespelaren Chris D'Elia ur "Army of the Dead". Det berättar regissören Zack Snyder för Vanity Fair.

Men också dyrt - Netflix fick punga ut med "några miljoner dollar" för att ersätta rollen med en annan komiker, Tig Notaro, i klipprummet. Utmaningen var att klippa in henne i en ensemblefilm utan att det någonsin märktes.
 
Chris D'Elia (i mitten) i den första promobilden från "Army of the Dead".
 
Snyder hade spelat in hela filmen när Chris D'Elia anklagades för sexuella trakasserier av flera kvinnor. Den problematiske skådespelaren är helt bortklippt, och så sent som i augusti förra året gick rollen till Tig Notaro istället.

Men att samla skådespelarna och spela in stora delar av filmen på nytt var inte ett alternativ, speciellt inte under corona-pandemin. Lyckligtvis jobbar Snyder med ett team som är vana vid avancerade specialeffekter.

- Den här gruppen gör gigantiska effektfilmer. Vi visste hur vi skulle få till det. Men du vet, det kunde också ha blivit en katastrof.
 
Tig Notaros coronasäkra inspelning var en one-woman-show.
 
Notaro träffade aldrig ens Dave Bautista eller de andra skådespelarna. Hennes scener är helt och hållet greenscreen och CGI-trolleri. Hon är också för det mesta ensam vid en helikopter, men lyckas ändå stjäla showen enligt många kritiker och tittare.
 
Även filmskaparen är nöjd med resultatet:

- Jag tycker att filmen blev bättre med Tig Notaro, eftersom det är så oväntat. Hon är roligare. Hon sa till mig, "Zack, du insåg visst att jag hade en actionhjälte inom mig, jag vet inte var men du hittade den". Bästa sorten av torr humor, säger Zack Snyder till tidningen.
 
 
"Army of the Dead" finns nu att streama på Netflix.
| 23 maj 2021 17:30 |