Serie

Skribent

MovieZine

14 december 2022 | 12:00

Netflix har just dödat ännu en fantasyserie

Kritikerrosade "Warrior Nun" fick iallafall en andra säsong innan svaga titarsiffror blev spiken i kistan för serien.
Streamingtjänsten Netflix har inte varit nådiga i år: ett 20-tal serier har blivit nedlagda, många efter bara en säsong.
 
Till fansens förtret handlar det ofta om fantasy- eller skräckserier, som kanske inte lockar en tillräckligt stor publik för att motivera den dyra kostnaden, men som ändå fångar en viss fanskara.
 
Nu är det dags att be en bön för "Warrior Nun", som går i graven efter bara två säsonger. (Den senaste släpptes för bara en månad sen.) Den serietidningsbaserade tv-serien handlar om en 19-årig kvinna (spelad av Alba Baptista) som upptäcker att hon ingår i en urgammal orden med uppgift att bekämpa demoner på jorden. Låt inte ett tramsigt upplägg lura dig. "Warrior Nun" har fått positiva recensioner och har det skyhöga betyget 97% "Fresh" när användarna på Rotten Tomatoes fått tycka till. 
 
 
Deadline skriver att det var svaga tittarsiffror som blev spiken i kistan för serien, och den här gången kunde passionerade fans inte rädda den.
 
"Resident Evil", "Fate: The Winx Saga" och "The Midnight Club" är andra titlar som nyligen har skrotats av streamingjätten. Här hittar du alla nedlagda Netflix-serier under 2022...
| 14 december 2022 12:00 |