Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

25 juli 2017 | 21:30

Netflix beställer 20 avsnitt av Matt Groenings serie "Disenchantment"

Upplägget har enorm potential att bli förbaskat roligt för oss som gillar både fantasy-genren och Matt Groenings humor i "The Simpsons" och "Futurama".
Matt Groening, skaparen bakom "The Simpsons" och "Futurama", har en ny serie på gång och Netflix har beställt två säsonger redan av "Disenchantment". Vardera säsong får tio avsnitt och kommer att hålla sig till den tecknarstil och humor som Groening är känd för.
 
Konceptet låter härligt för en som älskar både Groenings humor och fantasy-genren. "Disenchantment" har en trio i fokus som bor i en förfallen, medeltida värld kallad Dreamland. Den består av den alkoholiserade prinsessan Bean, hennes uppkäftiga alf-kamrat Elfo och hennes personliga demon Luci. Tillsammans möter de jättar, älvor, harpyor, djävlar, troll, valrossar och en massa mänskliga dårar.
 
Matt Groening beskriver serien såhär för Deadline:
 
- I slutändan handlar "Disenchantment" om livet och döden, sex och kärlek och hur man fortsätter att skratta sig igenom en värld full av lidande och idioter, oavsett vad de äldre och trollkarlar och andra skitstövlar säger.
 
Bland röstskådespelarna hittar vi Abbi Jacobson, Nat Faxon och Eric Andre i huvudrollerna, med andra bekanta namn såsom Rich Fulcher och Noel Fielding i birollerna.
 
Arbetet med animationerna har pågått länge redan och premiären förväntas komma under 2018. Med tanke på att "The Simpsons" börjar urholka sig själv lite vid det här laget och "Futurama" inte längre gör nya avsnitt, låter "Disenchantment" som något att se fram emot.
| 25 juli 2017 21:30 |