Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 mars 2021 | 19:45

”National Treasure” - så blir tv-serien på Disney+

Nu är det dags för en 20-årig tjej att ta över facklan.
Det verkar svårt att få till den där utlovade ”National Treasure 3” med Nicolas Cage. Under tiden har Disney jobbat fram en tv-serie med samma titel.

MovieZine skrev om tv-serieplanerna redan förra året, idag släpps lite nya detaljer.

”National Treasure”-serien ses som en nytolkning av filmerna, nu med en 20-årig tjej i fokus. Jess Morales heter karaktären som tar över facklan från Benjamin Gates, hjälten i de två filmerna. Tillsammans med en grupp vänner ska hon avslöja gamla familjehemligheter och leta gömda skatter. Stora äventyr väntar, och teman som identitet patriotism ska utforskas samtidigt som de unga tittarna får sig en historielektion, skriver Deadline.

Regissör är Mira Nair, känd för bland annat "Monsunbröllop" och Disneyfilmen "Queen of Katwe". Marianne och Cormac Wibberley som skrev originalfilmen står för manus, och producent är återigen Jerry Bruckheimer. Säsongen ska bestå av 10 avsnitt.

Tanken är fortfarande att Disney ska leverera en uppföljare till "National Treasure"-filmerna, så ge inte upp hoppet om en trea riktigt än. De två filmerna med Nicolas Cage kom 2004 och 2007, och har fortfarande en stor fanskara.
| 24 mars 2021 19:45 |