Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

24 februari 2019 | 09:30

Natalie Dormer blir demon i nya "Penny Dreadful: City of Angels"

Showtimes nya skräckserie "Penny Dreadful: City of Angels" för oss tillbaka till Los Angeles 1938.
John Logan, som skapade originalserien med Eva Green i huvudrollen, håller på att arbeta på en "spirituell" uppföljare till sin fantastiska skräckserie. Den nya serien kommer däremot att hoppa fram i tid till 1938 och använda Los Angeles som sin bas.
 
En tid och plats djupt rotad i både sociala och politiska spänningar. Storyn kommer att få sin början med ett hemskt mord, givetvis, som låter oss lära känna polisutredaren Tiago Vega (Daniel Zovatto). Det blir startskottet på en resa genom Los Angeles rika historia, från byggandet av de första motorvägarna, de läskiga mexikan-amerikanska folksagorna, till Tredje rikets farliga spionerier och mycket mer.
 
Under dagen igår rapporterade THR att Natalie Dormer ("Game of Thrones", "Picnic at Hanging Rock") är klar för en av den kommande seriens huvudroller. Hon kommer att spela Magda, "en övernaturlig demon som kan ändra sitt utseende till att se ut som vem som helst. Karismatisk, smart och en kameleont - Magda är en farlig fiende och en värdefull allierad".
 
Produktionen av "Penny Dreadful: City of Angels" kommer att dra igång senare i år, men redan nu kan vi ta del av seriens första poster - för att komma i rätt stämning. 
 
 
Det återstår att se om vi kan tänkas få en premiär redan till nästa vinter, men det är oavsett vilket riktigt skönt att veta att Logan arbetar på en uppföljare.
 
Kommer du att ge nya "Penny Dreadful" en chans - och vad tyckte du om originalet med Eva Green? Kommentera gärna nedan!
| 24 februari 2019 09:30 |