Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

13 december 2016 | 15:00

Nästa "Westworld" kommer att dyka djupare i parkgästernas upplevelse

Jonathan Nolan förklarar hur de har tänkt sig upplägget i nästa säsong. Hur skulle det kännas att komma dit som tillfällig besökare? Kan parkens boende betala mer och få göra mer?
Nu när "Westworld" är över för den här säsongen och har satt upp sin premiss - d.v.s. hur artificiella människor i en nöjespark börjar inse vad de är och resa sig i motstånd mot människans förtryck - är det många tittare som börjar se sig om och undra mer om hur det egentligen fungerar i "Westworld".

Kan man till exempel få ut mer om man betalar mer för vistelsen? Hur hanterar de barnbesökare? Och hur känns det egentligen för besökarna i parken att leva ut sina fantasier med en A.I-människa?

Seriens producent Jonathan Nolan förklarar varför det inte riktigt har förklarats ännu och intygar samtidigt att nästa säsong ska dyka djupare i just denna typ av frågeställningar.

- Vi har pratat mycket om hur en tillfällig gäst i parken skulle uppleva besöket. Vi har enats om mycket av logiken i författarstugan. Men när det stod klart för oss att den första säsongens fokus skulle ligga på robotarnas upplevelse av parken kändes det inte längre rätt att lägga för mycket tid på att måla upp hur overklig den här platsen är, eftersom det är högst verklig för robotarna som lever i den, fram till det ögonblick det börjar gå upp för dem att det är en konstruerad värld. Så vi styrde bort från den riktningen.

- Vi utforskar det mer i säsong 2 innan kaoset bryter loss.

"Westworld" hade 12 miljoner tittare på sin första säsong och två av dess skådespelare har nominerats till Golden Globe. Evan Rachel Wood kan vinna pris som bästa skådespelerska och Thandie Newton kan bli bästa biroll.

Det är oklart när säsong 2 av "Westworld" kommer, men räkna inte med att det blir före slutet av 2018.

Vad kände du att du inte fick svar på i säsong 1 av "Westworld"?
| 13 december 2016 15:00 |