Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 oktober 2019 | 10:00

Naomie Harris hoppas på egen Bond-spinoff

Skådespelerskan bakom Moneypenny och regissören Barry Jenkins smider planer.
Miss Moneypenny har varit James Bonds trogna sekreterare under en stor del av filmserien. I de senare filmerna, "Skyfall" och "Spectre", spelas rollen av Naomie Harris - och Moneypenny har gått från skrivbordsjobb till tuff agent på fältet.

I en intervju med Comingsoon avslöjar skådespelaren att det pratas om en spinoff för Moneypenny, även om ingenting är klart än.

- Barry Jenkins som regisserade "Moonlight" har alltid sagt att han skulle vilja göra en spinoff om Moneypenny, så kanske...

Harris berättar att hon och Jenkins har träffat EON Productions för att presentera idén.

- Jag följde med honom till Barbara (Broccoli), och de hade ett litet samtal, men inget har hänt än. Men man vet aldrig.

EON har länge försökt hitta sätt att göra spinoff på Bond-filmerna, inte minst med Halle Berrys karaktär Jinx från "Die Another Day". Nu talas det däremot om att Lashana Lynch ("Captain Marvel") ska ta över som agent 007 efter Daniel Craig, som förväntas göra rollen för sista gången i "No Time To Die" nästa år.

Miss Moneypenny ska kanske inte hoppas på en befordran till huvudrollsinnehavare riktigt än, men visst vore det intressant att se vad Oscarsvinnaren Barry Jenkins kan tillföra den här snart 60-åriga franchisen?
 
"No Time To Die" får biopremiär 8 april 2020.
| 21 oktober 2019 10:00 |