Film

Skribent

Alexander Dunerfors

4 november 2013 | 22:01

Mystiken ska tillbaka till "Star Wars"

J.J. Abrams kommer se till att världen känns lika spännande och ny som första gången.

Att Abrams namn är lika med hemligheter och överraskningar, det vet alla som någon gång följt "Lost", undrat vad f*n "Super 8" eller "Cloverfield" ska handla om, eller för all del vem denn mystiske John Harrison är i "Star Trek Into Darkness".

Okej, det var kanske inte hans bäst bevarade hemlighet, men vi hoppas och tror att J.J. är tillbaks i gamet nu när det är dags att återbesöka "Star Wars" universum.

Vi vet redan att regissören ser framför sig en realistisk film. Men det ska också bli lika spännande och häftigt som när man såg "Stjärnornas krig" för första gången:

- När man ser den första filmen har man ingen aning om vad Imperiet försöker göra. De vill skrämmas, men vad planerar de? Man vet inte vad Leia är för slags prinsessa. Man förstår ännu inte vem Jabba the Hutt är, fast det pratas om honom. Man vet inte att Vader är Lukes far eller Leia hans syster - men möjligheterna finns där.

I en ny intervju med The Times förklarar J.J. Abrams att han vill återgå till det lite okända (men jodå, han har sett videon "4 Rules To Make Star Wars Great Again" och håller helt med).

- Det vackra med den första filmen var att det var en okänd värld, men du ville ändå utforska den mer... Jag älskade hur den antydde om en värld som sträckte sig långt borton horisonten. Det var briljant, säger Abrams.

"Star Wars: Episode VII" har biopremiär under 2015. Följ all vår rapportering fram till dess på MovieZines Star Wars-sajt »

| 4 november 2013 22:01 |