Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

4 april 2017 | 14:30

Mycket blir annorlunda i nästa säsong av "Westworld"

Tidshopp, skiftat perspektiv och en ny värld är bara några av förändringarna vi får se i säsong 2. Riskerar vi att inte få svar på våra frågor nu?
"Westworld" följde som bekant flera olika överlappande tidslinjer som gav tittaren något att bita i, men nu när Jonathan Nolan och Lisa Joy jobbar på manuset till säsong 2 som kommer nästa år, kommer avsnitten att följa en helt annan formula. Kan detta betyda att vi inte får de svar vi väntar på från säsong 1?
 
Medan Joy avslöjade för EW att den andra säsongen kommer att fylla i vad konsekvenserna av robotarnas uppror i säsong 1 innebar, lade Nolan till att "vi definitivt inte tar vid där vi slutade".
 
Istället gör säsong 2 ett stort tidshopp - frågan är bara åt vilket håll, vilket de lämnar osagt. Vad vi däremot vet efter ett tidigare uttalande från Nolan kommer perspektivet att skifta från robotarnas verklighet till besökarnas, vilket bör stilla vår hunger efter att veta hur parken egentligen fungerar, vilka konsekvenser någon som Ed Harris Man in Black få när han plockar isär en värd eller hur barnfamiljer hanterar den syndigare sidan av nöjesparken.
 
 
Det hintades också starkt i säsongsfinalen att vi kan se fram emot en samurajbetonad park i nästa säsong, som har underbyggts av en kommentar från skaparna. Om säsongen helt eller bara delvis utspelar sig där är ännu oklart.
 
Med andra ord är det mycket som ändras i nästa säsong: flera tidslinjer blir en, vi försätts i en annan tid och en annan plats och perspektivet skiftar till besökarna snarare än robotarna. Förhoppningsvis betyder inte detta något hinder för att tittarna ska få sina frågor besvarade från säsong 1.
 
Vad undrar du framför allt efter att ha sett första säsongen av "Westworld"?
| 4 april 2017 14:30 |