Film

Skribent

Mats Karlsson

28 januari 2011 | 15:33

Mycket Alien-DNA i "Prometheus"

Ridley Scotts "Prometheus" som tidigare gick under arbetsnamnet "Alien Prequel" kan bli mer lik ”Alien” än vad som tidigare rapporterats om.

När Ridley Scott släppte bomben att han skulle göra två Alien-filmer var hans ambition att göra två prequels och att man skulle fokusera filmerna på varlesernas ursprung och Space Jockeyn. Men för en tid sedan avslöjade Scott att de planerade att kalla första filmen "Prometheus" och som inte alls skulle vara förknippad med Alien-franchisen, förutom att Fox krav att filmen skulle ha någon form av "Alien-DNA".

Nu avslöjar Sky.com att man planerar att behålla Alien-varelserna och Space Jockeyn till "Prometheus".

- De har byggt en Space Jockey-cockpit vid Pinewood Studios, som vi såg i första filmen, så filmen utspelar sig definitivt i samma värld som "Alien".  Trots att pressmeddelandet indikerade på att att den inte skulle finnas några aliens i filmen, kan man se de klassiska HR Giger-monstren. Stora är det också, säger en källa som jobbar nära produktionen.

Enligt uppgift ska filmen spelas in i Marocko och källan bekräftar det påståendet.

- Delar av filmen kommer att spelas in i Marocko. Jag har också hört att några av de arkeologiska utgrävningarna där de upptäcker Alien-DNA äger rum där och att det DNA:t ger dem koordinaterna till en Alien-värld. Det stora skeppet i filmen kommer att rattas av av ett enort huvud som jag förmodar kommer att vara helt i CGI, säger källan.

| 28 januari 2011 15:33 |