Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

2 januari 2024 | 09:30

Musse Pigg gillrar blodiga fällor i första trailern till "Mickey's Mouse Trap"

Samma dag som upphovsrätten försvann för tidiga Musse Pigg, släpps en första trailer till filmen om hans liv... nej, förlåt, till filmen om hur han tar liv.
Vad var det vi sa! Okej, det var inte bara vi som sa det, speciellt efter "Winnie the Pooh: Blood and Honey" var det mer eller mindre oundvikligt att någon skulle gå slashervägen även med den här älskade karaktären.
 
"Mickey's Mouse Trap" handlar om Alex, som jobbar sent i spelhallen i en nöjespark på sin egen 21-årsdag. Hennes vänner överraska henne på födelsedagen, men en maskerad mördare klädd som Musse Pigg passar på att spela ett eget och väldigt dödligt spel med dem.
 
Och här är trailern:
 
Ja, det ser väl ungefär så bra ut som man kan förvänta sig av en film på den här budgetnivån. Kul att de bakar in kortfilmen "Musse Pigg som ångbåtskalle", och kanske nödvändigt, för att verkligen hamra in att det är den versionen av Musse det handlar om (eftersom det bara är den och inte senare versioner som numera är fria att använda).
 
Annars reagerar jag framför allt på att mördaren bara är en person i en mask. Musse Pigg är med andra ord helt utbytbar i "Mickey's Mouse Trap", vilket är lite synd. Tar från känslan. 
 
Men vem vet, det kan förstås fungera skitfint ändå.
 
Förväntad premiär verkar vara i mars 2024, men frågor som hur, var och tillgänglighet i Sverige får nog besvaras vid ett senare tillfälle.
 
| 2 januari 2024 09:30 |