Film

Skribent

Viktor Eriksson

2 januari 2024 | 16:30

Musse Pigg blir sadistisk ångbåtskalle i skräckkomedin "Steamboat Willie"

Karaktären kommer däremot kallas för "Steamboat Willie" eftersom Disney fortfarande äger senare versioner av karaktären samt varumärket "Mickey Mouse".
Den 1 januari 2024 blev versionen av Musse Pigg som syns i kortfilmen “Musse Pigg som ångbåtskalle” från 1928 allmän egendom. Strax efter det presenterades skräckfilmen “Mickey’s Mouse Trap” och skräckspelet “Infestation 88” där den berömda musen förekommer i båda.
 
Nu är det klart att ytterligare en film på temat är på väg, "Steamboat Willie". I den kommer en sadistisk mus plåga intet ont anande färjepassagerare, rapporterar Variety. Den kommande skräckkomedin regisseras av Steven LaMorte och kommer att börja spelas in under våren. LaMorte har tidigare gjort en liknande film baserad på Grinchen.
 
Den musbaserade ångbåtskallen i filmen kommer däremot inte att kallas för “Mickey Mouse” i filmen eftersom Disney fortfarande äger senare versioner av karaktären, samt varumärket “Mickey Mouse” och därför kan komma att ha en och annan åsikt om det. Karaktären kommer istället kallas för “Steamboat Willie”, vilket också är originaltiteln på Musse Piggs första tecknade kortfilm.
 
“”Musse Pigg som ångbåtskalle” har glatt generationer, men under det glada yttret döljer sig potentialen för ren, ohämmad skräck, säger Steven LaMorte i ett pressmeddelande och fortsätter.
 
“Detta är ett projekt jag har drömt om, och jag längtar efter att släppa lös den här vridna tolkningen av den här älskade karaktären på världen."
 
| 2 januari 2024 16:30 |