Film

Skribent

Thomas Linnaeus

27 april 2022 | 12:30

Musikalen “Wicked” med Ariana Grande delas upp i två filmer

Regissören Jon M. Chu avslöjar på sociala medier att hans tolkning av musikalen “Wicked” kommer att delas upp i två delar.
På Twitter berättar Jon M. Chu att hans kommande musikal “Wicked”, ska delas upp i två delar. “Wicked” är Chus andra musikal efter filmen “In the Heights”, som släpptes på bio och HBO Max ifjol. Musikalen “Wicked” är en prequel till “Trollkarlen från Oz”, som handlar om häx-systrarna Elphaba och Glinda och deras liv innan Dorothy kom till världen Oz. 
 
“Under det senaste året, när vi förberett produktionen blev det omöjligt att göra historien om “Wicked” till en enda film utan att berättelsen tar skada. När vi försökte klippa bort sånger, eller trimma ner karaktärer, började dessa beslut kännas som katastrofala kompromisser till källmaterialet som har underhållit oss i så många år. Vi bestämde att ge oss själva en större canvas och inte bara göra en “Wicked”, utan två! Med större utrymme kan vi visa “Wicked” som berättelsen var menad, samtidigt som vi kan fördjupa och överraska resan dessa älskade karaktärer har“, skriver Jon M. Chu i ett uttalande på Twitter. 
 
 
Cynthia Erivo, känd från bland annat filmatiseringen av Stephen Kings “The Outsider”, och aktuell som den blå fen från Robert Zemeckis kommande “Pinocchio”, kommer att spela Elphaba, medan Grammy Award-vinnande artisten Ariana Grande kommer spela rollen som Glinda. I den ursprungliga uppsättningen av “Wicked” spelades Elphaba av Idina Menzel, känd från bland annat “Frost”, och Glinda av Kristin Chenoweth, känd från olika uppsättningar på Broadway.
 
Första delen av “Wicked” släpps i USA den 25 december 2024, medan den andra filmen kommer samma datum 2025. Premiärdatum i Sverige är inte satt ännu. 
| 27 april 2022 12:30 |