Serie

Skribent

Josefine Krischausky

24 juli 2022 | 11:00

Mörka och storslagna fantasivärldar i nya trailern till "The Sandman"

Adaptionen av Neil Gaimans hyllade grafiska romaner, som har varit under utveckling i många år, kommer till Netflix i början av augusti.
Efter en lång väntan har det väldigt snart blivit dags att få ta del av "The Sandman", tv-serieadaptionen av DC:s grafiska romaner med samma namn. Med knappt två veckor kvar till premiären har Netflix släppt en ny trailer, som ger oss en lite längre förhandstitt på det påkostade fantasydramat. 
 
I centrum av handlingen står den mäktige, odödlige Dream, också känd under namnen Morpheus eller The Sandman. Efter att ha suttit tillfångatagen under ett drygt sekel måste han ge sig ut på en resa genom flera olika världar och tidslinjer, för att rätta till sina tidigare misstag, och vinna tillbaka de krafter som har tagits ifrån honom.
 
Serien beskrivs av Netflix som en blandning av moderna myter, historiska legender och mörk fantasi. Den nya trailern verkar utlova ett dramatiskt, storslaget äventyr, där mycket står på spel både i verkligheten och i drömmarnas värld. 
 
 
Neil Gaiman, författaren bakom förlagan, har också varit med och utvecklat samt producerat serien. Huvudrollen spelas av Tom Sturridge, och i rollistan finns också bland andra Gwendoline Christie, David Thewlis och Stephen Fry.
 
"The Sandman", vars första säsong består av tio avsnitt, släpps på Netflix den 5 augusti. 
| 24 juli 2022 11:00 |