Film

Skribent

Mats Karlsson

10 februari 2011 | 13:02

Moore stämmer Weinsteins

Filmmakaren Michael Moore har bestämt sig för att stämma bröderna Weinstein för utebliven ersättning av "Fahrenheit 9/11"

"Fahrenheit 9/11" distribuerades 2004 efter en överenskommelase mellan Moores Westside Productions och Weinsteins The Fellowship Adventure Group. Filmen blev den högst inkomstbringande dokumentären med 222 miljoner dollar på intäktskontot. Moore hävdar nu att bröderna Weinstein bröt sitt löfte om filmens vinstfördelning och anklagar dem för att enbart håva in pengar åt sig själva.

Moore lämnade in stämningsansökan i måndags med ett krav på 2.7 miljoner dollar som ersättning för uteblivna pengar från filmen. Moores advokat Larry Stein har varnat bröderna att de borde inte ha ignorerat Moores krav på uteblivna intäkter under de tre senaste åren och som nu kan resultera i 10 gånger den summan när det går till rättegång.

Michael Moore verkar ta det hela med ro och tycker inte själv att han ställer för höga krav.

- Jag tror faktiskt att Harvey Weinsteins första reaktion till denna stämningsansökan kommer att bli; hittade de bara 2.7 miljoner?, sa Moore till AceShowbiz.

| 10 februari 2011 13:02 |