Film

Skribent

Mats Karlsson

7 september 2009 | 11:52

Moore dissar cheferna på Paramount

Michael Moore är en man som inte skräder orden och när han var på Venedigs filmfestival för att visa upp sin nya dokumentär "Capitalism: A Love Story" passade han på att ge cheferna på Paramount en känga, som för övrigt har finansierat hans film och stod i samma lokal när han berättade vad han tyckte om dem, skriver NZ Herald. Att man inte biter den hand som föder en är inget som Moore lever efter.

- Varför skulle dessa bolag ge pengar till mig, en kille som är emot allting de står för? En av de fantastiska bristerna med kapitalismen är att de kommer använda det rep man ger dem för att hänga sig själva om det finns pengar att tjäna, säger Moore.

Moore berättade också att det är nästintill omöjligt att förolämpa bolagen om man har varit lika framgångsrik som han själv har varit.

- Det handlar inte om någon ideologi, det handlar bara om pengar. Jag kan se deras konversation framför mig - "Hör ni vad han säger om oss", säger en av dem och den andre svarar: "Men titta hur mycket pengar han har dragit in".

Moore säger att han kommer aldrig ta emot pengar från bolagen igen, men det betyder inte att han tänker sluta med att göra dokumentärer.

- Jag har sparat på mina pengar sedan jag gjorde "Sicko" för att komma hit. Jag kommer alltid göra mina egna filmer och nu har jag mina egna pengar för att göra dem, berättar Moore.

| 7 september 2009 11:52 |