Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 mars 2019 | 15:00

Missa inte bonusscenerna efter "Captain Marvel"

Med bland annat en teaser inför "Avengers: Endgame".
Marvels filmer är såklart aldrig helt slut förrän de sista sluttexterna har rullat förbi och lyset tänds. Fansen har under MCU:s tio år lärt sig att inte lämna biosalongen för snabbt, för det finns oftast en eller flera bonusscener att se fram emot.

"Captain Marvel" är inget undantag, och bjuder på inte en utan två extra scener efter filmens slut. Så sitt kvar under hela eftertexterna för några spännande hintar för framtiden.
 
Läs vidare bara om du vill veta mer - nu blir det spoilers!
 
 
Den första bonusscenen skapar garanterat rysningar hos alla Avengers-fans. Här får vi se några av överlevarna efter händelserna i "Infinity War" - Captain America (Chris Evans), Black Widow (Scarlett Johansson) och Bruce Banner (Mark Ruffalo) - stå och grubbla över den personsökare som Nick Fury lämnade efter sig efter Thanos fingerknäpp.

Under filmens gång har vi fått veta att personsökaren är Furys sätt att kalla på Carol Danvers i en nödsituation, men Avengers vet endast att det är viktigt att hålla signalen igång. När den just verkar ha slutat fungera, dyker hon upp bakom dem. Och om någon tvivlade är det nu solklart att Captain Marvel blir en viktig del av "Avengers: Endgame" som har premiär i april.
 
 
Den andra bonusscenen kommer alldeles i slutet, och är ett kul litet klipp med katten Goose tillbaka i fokus. Katten, som tidigare under filmen har visat sig vara en utomjordisk varelse och svalt Tesserakten, hostar upp den som en hårboll på Nick Furys skrivbord. Och så hamnade ett av universums mäktigaste artefakter i SHIELD:s ägo.
 
"Captain Marvel" går nu på bio.
| 6 mars 2019 15:00 |