Film

Skribent

Alexander Dunerfors

16 november 2013 | 16:01

"Min penis har aldrig varit i så goda händer"

Adam Lundgren vann Rising Star-priset och stod för kvällens bästa tacktal, utan att ens vara på plats.

Igår kväll delades priserna ut på Stockholms filmfestivals avslutningsgala. Kvällens bästa tacktal kom från Adam Lundgren. Trots att vinnaren av årets Rising Star Award inte personligen var på plats, hade han skickat ett rätt annorlunda tacktal som "Känn ingen sorg"-regissörerna Björn Stein och Måns Mårlind fick läsa upp:

"Jag är inte så bra på tacktal, det här är första gången jag skriver ett", börjar det.

"En skådespelare sa till mig en gång, att arbeta med en regissör är som att lägga din penis i den personens hand. Och lita på att den personen tar god hand om den och vårdar den ömt."

"Jag tror aldrig att min penis har känt sig så hemma och säker som i de här killarnas händer. Tack för det. Och jag skulle glatt lägga min penis i era händer när som helst igen, och jag hoppas att ni tar emot den och omfamnar den med samma kärlek som ni gjort tidigare", skriver Adam Lundgren i talet, som drog de största skrattsalvorna bland publiken i Berns salonger.

Bland de nominerade till årets Rising Star fanns bland andra Valter Skarsgård ("IRL"), Alba August ("Förtroligheten") och Edda Magnason ("Monica Z"). 

Här är alla vinnare på Stockholms filmfestival 2013 »

| 16 november 2013 16:01 |