Skribent

Mats Karlsson

11 juni 2009 | 12:03

McFarlane vill ha med DiCaprio i "Spawn"

Todd McFarlane planerar att göra en lågbudgetfilmatisering av sin skapelse "Spawn" istället för att göra en högbudgetfilm för att kunna få mer kontroll och eventuellt regissera projektet. McFarlane har dessutom ganska klart för sig vem han vill ha i huvudrollen.

 - Huvudkaraktären är inte Spawn, utan det är killen som jagar Spawn. Jag har alltid haft Leonardo DiCaprio i åtanke för den rollen. Det är stor önskan, men hans pappa var ett stort fan av undergroundstidningar och han likaså.

- Det är ingen specialeffektsfilm, utan mer en karaktärsfilm, så jag skulle kunna spela in den på 40-50 dagar och därmed hålla nere budgeten. Vi hade Sam och Twitch i serien, men på grund av en del saker som jag håller på och säljer till Hollywood kommer vi bli tvungna att förändra karaktärerna en aning, säger McFarlane.

- Men det skulle fortfarande vara en poliskaraktär som jagar rätt på en låda och mitt i alltihop finns något konstigt därute och ingen vet vad det är, förutom han själv och några till, avslutar McFarlane.

"Spawn" är en populär serietidning i USA som är skapad av Todd McFarlane. Spawn är olik andra kända superhjältar då Spawn själv varken är en hjälte eller en skurk. Han beskrivs som något emellan djävulen och Gud.

| 11 juni 2009 12:03 |