Film

Skribent

Viktor Jerner

14 juli 2016 | 21:00

McConaughey & Elba pryder första bilderna från "The Dark Tower"

Adaptionen av Stephen Kings fantasy-western har äntligen fått rejält med luft under vingarna.
Premissen är enkel; Roland Deschain (Idris Elba) är den sista levande "gunslingern" i en magisk alternativ värld där faror lurar bortom varje hörn. Hans motiv är oklara, men vi vet att han har vigt sitt liv åt sökandet efter "det mörka tornet", platsen där alla olika universum möts. Vägen dit är dock inte helt smärtfri, särskilt inte när "The Man in Black" (Matthew McConaughey) dyker upp.

Stephen Kings bokserie kring de här karaktärerna är oerhört uppskattad, och nu är alltså den första filmen - regisserad av danska Nikolaj Arcel - på gång. Vi har tidigare sett en del bilder från inspelningen men något officiellt har inte släppts, förrän nu. Entertainment Weekly bjöd nämligen på två bilder och ett omslag när deras senaste nummer släpptes:

Jag gillar stilen och är ett stort fan av både Elba och McConaughey, så jag håller tummarna för att det här blir riktigt bra. Det här projektet har dock strulat fram och tillbaka sedan 2007 och blandningen av western och fantasy är inte enkel att få till, men förhoppningvis är Nikolaj Arcel mannen som kan styra skutan i hamn. Hans "A Royal Affair" är ju faktiskt helt fenomenal.

"The Dark Tower" har biopremiär den 17:e februari här i Sverige.

Vad tycks? 
| 14 juli 2016 21:00 |