Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

20 december 2016 | 12:00

Marvels "Legion" är något för alla "X-men"-fantaster

Den nya serien expanderar "X-mens" universum, med start i februari. Se trailern här!
Är du ett fan av "X-men"? Då kommer du kanske att gilla "Legion", som är en tv-serie i samma universum. "Legion" kommer till FOX Sverige och har premiär den 9 februari.

Genom åtta avsnitt följer vi David Haller (Dan Stevens) som är son till Professor X och förintelseöverlevaren Gabrielle Haller. David har åkt ut och in på mentalsjukhus efter att ha levt med psykisk ohälsa och schizofreni sedan tonåren. Det är först i mötet med en annan patient som han får upp ögonen för möjligheten att människorna och rösterna han ser och hör kanske i själva verket inte bara existerar i hans huvud.


- Är man "X-Men"-fan är vi övertygade om att man även blir ett fan av "Legion", säger Clara Scherman, Senior Director Nordic Acquisitions och Head of Channel FOX Sverige i ett pressmeddelande.

"Legion" regisseras lovande nog av Noah Hawley som ligger bakom den hyllade tv-serien "Fargo". Övriga skådespelare är: Rachel Keller ("Fargo"), Jean Smart ("Fargo"), Aubrey Plaza ("Parks and Recreation"), Jeremie Harris ("A Walk Among the Tombstones"), Amber Midthunder ("Hell or High Water"), Katie Aselton ("The
League") och Bill Irwin ("Interstellar").

"Legion" har premiär kl. 21:55 den 9 februari 2017 på FOX Sverige.

Är du nyfiken på "Legion"?
| 20 december 2016 12:00 |