Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 juni 2019 | 09:30

Marvel överväger film om Doctor Doom

”Legion”-skaparen Noah Hawley har skrivit manus.
Skaparen bakom tv-serierna ”Fargo” och den X-Men-baserade ”Legion” vill fortsätta inom serietidningsgenren. Noah Hawley berättar för Hollywood Reporter att han diskuterar olika möjligheter med Marvel Studios:

- Jag satte mig ner med Kevin Feige nyligen och sa att jag ser mig själv som Marvels utvecklings-avdelning. Jag har koll på genren och alla de fantastiska saker som MCU gör, men vad mer kan vi göra? Kan vi göra något surrealistiskt? Kan vi göra en musikal? Inte som en gimmick, mer som en teknik för att förmedla karaktärernas upplevelser…

Själv har han siktet inställt på en skurk som borde vara bekant för Fantastic Four-fans:

- Jag skrev ett manus om Doctor Doom, en antihjälte-historia som jag verkligen gillar, och vi pratar fortfarande om att göra den.
 
Noah Hawleys surrealistiska "Legion" har Dan Stevens i huvudrollen.
 
Marvel Cinematic Universe har rönt stora framgångar de senaste tio åren, med megasuccén ”Avengers: Endgame” som kronan på verket. I sommar avslutas Fas 3, och nyligen - med Disneys uppköp av Fox - hamnade en hel drös med seriehjältar som X-Men och Fantastic Four under Marvels domän. Det öppnar upp för en hel del spännande möjligheter inom superhjältegenren.

Vi får se om "Doctor Doom" platsar i MCU:s framtida planer. Vem vill ni isåfall se i titelrollen?
| 27 juni 2019 09:30 |