Film

Skribent

Mats Karlsson

7 augusti 2012 | 15:01

Marvel kan ta tillbaka Daredevil från Fox

Fox kommer antingen samproducera med Marvel och Disney eller så låter de karaktären gå tillbaka till Marvel.

Marvel har vi som vi vet ambitionen att ta tillbaka alla seriekaraktärer, men både Fox och Sony har fortfarande kvar rättigheterna till exempelvis X-Men, Fantastic Four, Daredevil, Spider-Man och Ghost Rider. Dock krävs det att man uppfyller leveranserna som står i respektive avtal.

Avtalet mellan Fox och Marvel gällande Daredevil kräver att man påbörjar produktionen av en film innan den 10 oktober i år. Men David Slades avhopp har lett till att man måste försöka få till en förlängning av avtalet hos Marvel. Men nu rapporterar Deadline att Fox kommer antingen släppa karaktären alternativt samproducera Daredevil-filmen med Marvel och Disney.

Fox har möjligtvis hittat en ny regissör till den planerade Daredevil-rebooten och det är Joe Carnahan ("The Grey"). Men problemet med en sådan tajt deadline gör det till en tuff uppgift och därför har det lett till att Fox kan tänka sig att överge Daredevil. Variety däremot rapporterade igår att Fox har suttit i förhandlingar med Marvel där branschtidningen hävdade att Marvel skulle ge längre tidsfrist mot att man får tillbaka rättigheterna till Galactus och Silver Surfer, som är starkt förknippade till Fantastic Four. Men enligt Deadlines källor är det falskt.

Men Marvel har självklart kvar ambitionen att ta tillbaka även de här två karaktärerna och anledningen är ganska enkel. Båda karaktärerna är starkt kopplade till varandra och en eventuell film om planetätaren Galactus och hans sändebud Silver Surfer är ganska given. En beskrivning om Galactus från Wikipedia kommer nedan.

"Galactus är den enda överlevande från Big Bang. Galactus söker upp planeter som har möjligheter för livsformer att leva på dem. Väl på plats så bygger Galactus en maskin som hjälper honom att sluka planetens energi. Allt som om möjligt kan leva eller lever där dör under processen. Galactus behöver energin från planeterna för att kunna överleva. För att hitta dessa planeter med tillräcklig energi så använder sig Galactus av sina sändebud och hans första är Silversurfaren."

Men som det ser ut nu är det bara Daredevil som är aktuell att gå tillbaka till Marvel, fast serieförlaget kommer garanterat göra vad de kan för att få tillbaka resterande karaktärer.

| 7 augusti 2012 15:01 |