Serie

Skribent

Alexander Kardelo

25 februari 2021 | 10:30

Marvel har inga planer för ”WandaVision” säsong 2 (än)

Däremot får vi se mer av Elizabeth Olsen som Wanda Maximoff i ”Doctor Strange 2”, bekräftar Marvels Kevin Feige.
Marvelserien ”WandaVision” är en av de stora snackisarna just nu. Trots stor tittarsuccé på Disney+ och stora debatter efter varje avsnitt finns det inga planer på en andra säsong - men hoppet är inte helt ute:

- Jag har varit på Marvel för länge för att säga ett definitivt ”nej” till något, säger Kevin Feige till Deadline.

Frågan är om en andra säsong verkligen behövs? ”WandaVision” är designad som en miniserie på nio avsnitt, med ett mysterium som snart är uppklarat. Dessutom kan vi anta att Paul Bettanys comeback som Vision i MCU är högst temporär.

Fansen kommer däremot få se mer av Wanda Maximoff, bekräftar Marvel Studios-chefen: Elizabeth Olsen går från ”WandaVision” direkt till biofilmen ”Doctor Strange in the Multiverse of Madness” (på bio i mars 2022).
 
Läs också: Disney+ presenterar vårens stora serier

Det är en del av nya strategin, där streamingtjänsten Disney+ låter Marvel förena långfilm med tv-serier på ett helt nytt sätt. I vår släpps serierna ”The Falcon and the Winter Soldier” samt ”Loki”, och fler är på väg. Vissa är redan planerade för en andra säsong.

- Det roliga med MCU är såklart alla crossovers vi kan göra mellan serier, och mellan filmer. Historien får avgöra hur det fortsätter - ibland gör vi en säsong 2, ibland fortsätter en serie som långfilm innan den blir serie igen, säger Feige och fortsätter:

- Målet är att expandera Marvels fans.
| 25 februari 2021 10:30 |