Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 oktober 2013 | 00:01

Manusförfattaren lämnar "Star Wars: Episod VII"

Är det trubbel i galaxen? Michael Arndt är inte längre inblandad i arbetet med "Star Wars".

Visst har det varit oroväckande tyst om den nya "Star Wars"-trilogin. Men bakom kulisserna bubblar det av problem. J.J. Abrams har enligt rykten hotat att hoppa av, och nu spekuleras det i om det var på grund av Michael Arndts manus till filmen. Problemet isåfall löst - Michael Arndt är inte längre ombord. 

Oavsett anledningen, och ni kan vara säkra på att Lucasfilm tiger om den, så fortsätter Abrams att skriva vidare på storyn tillsammans med Lawrence Kasdan. Lucasfilms VD Kathleen Kennedy kommenterar:

- Jag är exalterad inför berättelsen som Larry och J.J. skriver på. Få människor förstår sig på Star Wars så grundligt som Larry gör, och det är otroligt att han får vara ännu mer involverad. Michael Arndt har gjort ett strålande jobb med att ta oss så här långt, och vi har ett fantastiskt team på plats som redan förbereder allt för inspelning.

Inspelningen som skulle starta i januari 2014 kommer nu att dra igång "i vår" enligt det nya pressmeddelandet. Något premiärdatum är inte klart än. 

J.J. Abrams regisserar "Star Wars: Episode VII" och med sig har han flera gamla kollegor som fotografen Dan Mindel ("Star Trek"-filmerna), kostymdesignern Michael Kaplan ("Star Trek Into Darkness"), och för visuella effekter ansvarar Roger Guyett ("Star Trek Into Darkness", "Star Wars: Episod III"). Legendariske ljuddesignern Ben Burtt som arbetat på alla "Star Wars"-filmerna är också tillbaka.

Michael Arndt står också bakom manusen till "Toy Story 3" och "The Hunger Games: Catching Fire". Han har jobbat med de tre nya "Star Wars"-filmerna i ungefär ett år.

| 25 oktober 2013 00:01 |