Film

Skribent

Viktor Eriksson

9 november 2023 | 20:30

Manuset till “Bioshock”-filmen är fortfarande under utveckling

Arbetet med manuset ska saktats ner rejält till följd av den nu avslutade manusförfattarstrejken i Hollywood.
Arbetet med filmatiseringen av tv-spelet “Bioshock” från 2007 pågår fortfarande. I en ny intervju med Collider säger Netflix filmchef, Scott Stuber, att arbetet med manuset tagit längre tid än väntat till följd av den nu avslutade manusförfattarstrejken i Hollywood.
 
– Med Bioshock så väntar vi på manuset. Så vi är lite i den fasen. Strejken saktade ner oss rätt rejält. Den och “Gears of War” (en annan tv-spelsfilmatiserings, reds. anm.) vill jag verkligen få fram, säger Scott Stuber och fortsätter.
 
– Så det är två stora som jag känner väldigt starkt för. Det finns stor publik för dem. Som du vet gällande spelmediet så har filmindustrin historiskt sett inte alltid lyckats översätta det till film utan misslyckats. Men de två har riktigt rika världar, har riktigt bra karaktärer, så det finns en väldigt naturlig övergång till film.
 
Redan 2008 meddelade Universal att de skulle göra en “Bioshock”-film som skulle regisseras av Gore Verbinski, skrivas av John Logan och släppas 2010. Så blev det inte och under 2013 bekräftade “Bioshock”-skaparen Ken Levine att produktionen av filmen lagts ner på grund av kostnadsskäl. I februari 2022 meddelade Netflix att de tänkte göra film av “Bioshock” med Francis Lawrence (“The Hunger Games”) som regissören och Michael Green (“Blade Runner 2049”) som manusförfattare.
 
Vad hade du velat se i en "Bioshock"-film?
| 9 november 2023 20:30 |