Serie

Skribent

Alexander Kardelo

3 mars 2021 | 11:30

”Många kommer bli besvikna av Wandavision-finalen”

Marvel-seriens regissör Matt Shakman tror det är svårt att göra varje tittare nöjd, speciellt med tanke på alla de teorier som cirkulerar.
På fredag är det dags för ett heligt event för många Marvel-fans: den efterlängtade finalen i ”Wandavision”. TV-serien på Disney+ har på bara några veckor blivit ett hett omtalat komplement till MCU, speciellt tröstande i en tid då biofilmerna lyser med sin frånvaro.

När vi började följa ”Wandavision” såg vi en svartvit 50-talssitcom, där superhjältarna Wanda Maximoff (Elisabeth Olsen) och maken Vision (Paul Bettany) gjorde sitt bästa för att smälta in i en amerikansk villaförort. Några tittare blev nog avskräckta av den annorlunda premissen. Men precis som jag skrev efter att ha sett de tre första avsnitten så lurar något helt annat i kulissen.
 
Efter flera vändningar och överraskningar har serien utvecklats en spektakulär, magisk och otippat sorglig saga.
 
 
På fredag är det finaldags. ”Wandavision”-regissören Matt Shakman är väl medveten om fansens höga förväntningar på det nionde och sista avsnittet. Han har hört alla era teorier, men lyfter ett varningens finger:

- Jag hoppas folk ska känna att resan var tillfredsställande. Jag vet att det finns så många teorier där ute: många kommer tveklöst att bli besvikna över en och annan teori. Men i grunden berättar vi historien om Wanda och hennes sorg, och hur hon lär sig att acceptera sin förlust.

- Förhoppningsvis ska folk tycka att finalen är överraskande men också tillfredsställande, precis som historien de har tittat på hela tiden. Det som sker är ofrånkomligt, säger han till Entertainment Weekly.
 
Sista "Wandavision" släpps fredag morgon på Disney+.
 
Hur är era förväntningar på sista avsnittet? Några teorier eller förhoppningar om vad vi ska få se? Kommentera nedan. Spoilers är tillåtna! (Läs på egen risk.)
| 3 mars 2021 11:30 |