Serie

Skribent

Carl Adam Anderberg

27 oktober 2016 | 11:00

"Mad Men"-skaparen Matthew Weiners nya serie går till Amazon

Ska bli en antologi-berättelse.
Efter att ha kammat hem hela 9 stycken Emmy-priser för sitt arbete med "Mad Men" tog seriens skapare, Matthew Weiner, en liten paus från TV-världen. AMC var sugna på att göra en spin-off baserad på karaktären Peggy, men idén lades på is då Weiner istället ville ägna sig åt att skriva klart sin första bok.

Men nu rapporterar Deadline att Amazon tillsammans med The Weinstein Company köpt Weiners nästa projekt åt sin streamingtjänst. Serien ska bli en åtta avsnitt lång antologi-serie som utspelas i nutid. Weiner ska både skriva manus åt, och producera det hela, och möjligtvis också regissera hälften av avsnitten.

Så här säger Weiner:

- I en tid när det finns så många olika alternativ för att konsumera underhållning så har det varit fantastiskt att se hur Roy Price och Amazon har tagit ledarpinnen genom att utmärka sig genom att ta modiga beslut. Jag är verkligen exalterad över att få den här chansen att få arbeta med sådana risktagare, och också med Harvey och The Weinstein Company som under lång tid har visat att de stödjer kreativa röster och innovation.

Harvey Weinsten fyller på:

- Vi är glada att få arbeta med Matthew Weiner på hans nya projekt. Han är en sanslös historieberättare vars arbete med "Mad Men" höjde nivån för hela mediet och kickstartade en ny era av innovativt tänkande med övertygande och beroendeframkallande TV-innehåll. Vi ser fram emot att skapa den här nya stora serien med honom.

Det är ännu inte offentliggjort när serien ska få premiär.

Gillade du "Mad Men"?
| 27 oktober 2016 11:00 |