Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

3 december 2023 | 18:45

Uppföljaren till "Lord of War" börjar spelas in i mars 2024

Att en uppföljare till "Lord of War" var på gång har vi vetat ett bra tag, liksom att Bill Skarsgård knutits an till rollistan. Nu faller allt fler bitar på plats.
Det är Variety som har pratat med den lokala filmproducenten Karim Debbagh ("Cherry", "The Wheel of Time") under en filmfestival i Marakkech. Uppföljaren till "Lord of War", som fått det fantasifulla namnet "Lords of War", kommer börjar spelas in i mars nästa år och inspelningarna förväntas pågå i ungefär 40 dagar.
 
Debbagh letar just nu inspelningsplatser, som ska kunna se ut som ett flertal andra ställen i världen:
 
- Vi försöker täcka fyra eller fem afrikanska länder, flera länder i Mellanöstern, och vi har hittat nästan allt i Marocko.
 
Casablanca är Marockos största stad, och Karim Debbagh beskriver den som väldigt mångsidig:
 
- Du hittar områden som ser ut som Senegal och andra som är likat lyxiga som ett kaliforniskt grannskap. Och om du letar efter platser som liknar Libyen, Yémen eller Syrien, kan du hitta dem i och runt Marrakech."
 
20 år efter första filmen återvänder Nicolas Cage i rollen som Yuri Orlov, och får alltså sällskap av Bill Skarsgård som Yuris son. Förutom sina huvudroller har båda skådespelarna tagit på sig sina egna producenthattar.
 
Vill du fräscha upp minnet inför uppföljaren går "Lord of War" att hyra på SF Anytime eller Viaplay.
 
| 3 december 2023 18:45 |