Film

Skribent

Andreas Samuelson

23 oktober 2023 | 13:00

En ung Leonardo DiCaprio kunde ha fått en roll i Halloween-klassikern "Hokus Pokus"

Samma år som Leonardo DiCaprio slog igenom med ”Gilbert Grape” spelade han nästan huvudrollen i en annan populär film - ”Hocus Pokus”.
Bioaktuella Leonardo DiCaprio är idag en av våra största stjärnor med en Oscarsstatyett och flera nomineringar i bagaget. Den första fick han för sin biroll som Johnny Depps utvecklingsstörda lillebror i Lasse Hallströms drama ”Gilbert Grape” (1993). Men rollen krockade med en annan film som på senare dagar blev en populär kultfavorit.
 
 
I en intervju med Entertainment Weekly berättar regissören Kenny Ortega att han mötte skådespelaren inför Disneys Halloween-komedi ”Hocus Pokus”. Rollen varv som tonåriga hjälten Max som bekämpar en trio ondskefulla häxor, spelade av Bette Midler, Sarah Jessica Parker och Kathy Najimy.
 
- De ringde upp mig och sade ”Vi skickar in någon, men du kan inte få honom”. De sade ”Vi vill att du ska veta vem han är, vi vill att du ska träffa honom, han har gått med på att komma in och träffa dig, men han kan inte göra rollen. Han erbjuds en film med De Niro och ”Gilbert Grape”.
 
Ortega var besviken men gick med på mötet men den blivande, då tonåriga stjärnan.
 
- Han kom in, och han var helt fantastisk - så extraordinär och unik - han kom och var stressad. Han sade "Jag är ledsen att jag är här men inte göra rollen, jag är verkligen fokuserad på de andra filmern", och jag sade ”Det förstår jag”. Vi delade på en smörgås tillsammans. Han var supercool. När han gick ut ringde jag mina casting-agenter och sade ”Ni dödar mig!”.
 
 
Rollen gick istället till Omri Katz som senare lämnade skådespeleriet för att satsa på sitt egna cannabis-företag. Ortega har fortsatt en framgångsrik karriär inom film, TV och musik med bland annat ”High School Musical 3: Senior Year”.
 
Hade du velat se Leonardo DiCaprio som Max i ”Hocus Pocus”?
| 23 oktober 2023 13:00 |