Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

18 augusti 2015 | 20:00

"Låt den rätte komma in"-serien kommer bli mörk

Den amerikanska tv-versionen av John Ajvide Lindqvists skräckroman är dock bara i manusstadiet än.
 Det som sätter käppar i hjulet för "Låt den rätte..."-piloten - som i original handlade om en vampyrflicka i Blackeberg - är ironiskt nog en MTV-serie om varulvar. Jeff Davis, som är ansvarig för "Låt den rätte..." i USA, är nämligen även showrunner för ungdomsserien "Teen Wolf". Och den har nu oväntat (särskilt för Davis själv) fått en sjätte säsong. 

Vilket betyder att Davis plötsligt måste hantera två projekt. 
 
- Jag ska vara ärlig, jag trodde femte säsongen [av "Teen Wolf"] var den sista. Jag har ingen aning om vad som ska hända i en sjätte säsong. Och nu har jag utmaningen i att göra bägge, om vi har turen att få se "Låt den rätte komma in" gå till serie, säger han i podden Artist Alley som Dark Horizons lyssnat på.

- Vi är bara i manusstadiet än.

Davis säger att han planerar att ta flera element från Lindqvists bok - men göra dem mörkare. 

- Piloten kommer innehålla delar av boken, men berätta en ny, annorlunda historia. Den kommer bli, om den går till serie, så mycket mörkare. 

Det är den amerikanska tv-kanalen A&E som köpt rättigheterna till "Låt den rätte komma in"-piloten efter budgivning där även Showtime var en av intressenterna.

"Låt den rätte komma in" har två gånger blivit film, först i Tomas Alfredsons händer 2008 och sen som "Let Me In" 2010, med Chloë Grace Moretz i huvudrollen.
| 18 augusti 2015 20:00 |