VIDEO

Skribent

Thomas Linnaeus

12 juli 2022 | 09:00

"Nope" - en skräckfilm gjord för IMAX-duken

Regissören Jordan Peele och svensk-holländske filmfotografen Hoyte van Hoytema berättar om det ambitiösa kameraarbetet som ligger bakom sommarens skräckfilm.
I ett nytt klipp från Jordan Peeles kommande “Nope” får vi veta mer om kameraarbetet som gjorts för sommarens stora skräckfilm. Den här gången väljer “Get Out”, och “Us”-regissören att filma scenerna med IMAX-kameror och till sin hjälp har han kameramannen Hoyte van Hoytema.
 
 
Det som särskiljer van Hoytema är att han varit verksam i Sverige och filmat bland annat “Låt den rätte komma in” och TV-serien “Lasermannen”, samt ligger bakom Christopher Nolans senaste filmer från och med “Interstellar”. I klippet berättar van Hoytema om hur han gått tillväga under arbetet med “Nope”.
 
- Det var en väldigt spännande åktur. Alltid kreativt och roligt, aldrig skrämmande och alltid påträngande. Inom ramen för vad vi kunde göra gjordes det här för en stor skärm. Vi filmade med IMAX-kameror och vi var inte blyga för att göra mycket extrema eller galna saker med dessa saker.

“Nope” är Jordan Peeles tredje film som regissör och den här gången tacklar han science fiction-genren som han även blandar med skräck. Precis som med “Get Out” spelar Daniel Kaluuya huvudrollen och förutom han är dessutom Keke Palmer och Steven Yeun från “The Walking Dead” med. Filmen har premiär 17 augusti i Sverige.
| 12 juli 2022 09:00 |