Skribent

Mats Karlsson

9 september 2009 | 12:31

Kevin Smiths "Red State" kan fortfarande bli av

Kevin Smiths skräckprojekt "Red State" har legat på is ett bra tag, men nu säger Smith till Sci-Fi Wire att filmen kan fortfarande bli av.

- Jag hade en diskussion med producenten Jon Gordon, en kille som var vår man vid Miramax under många år. När Jon kom över frågade han mig om projektet: Vad har du sagt till folk om "Red State"? Jag sa då: Att vi inte har några pengar och att vi inte kan få fram några heller. Jon säger då: Varför säger du så till folk? Det är ju inte sant. Jag svarade: Jag ser inga "Red State"-pengar. Om jag inte ser dem eller om jag aldrig har hört talas om dem, hur ska jag då veta att de överhuvudtaget existerar?

Det visade sig att Gordon har fått ihop pengar, men vill säkra rollbesättningen innan man gör något officiellt uttalande. Smith vill göra precis tvärtemot, han vill se pengarna innan han börjar anlita skådespelare.

- För att göra en lång historia kort, förhoppningsvis dyker pengarna upp snart och då kör vi. Misslyckas vi med det börjar jag med min hockeyfilm härnäst, säger Smith.

Storyn i "Red State" kretsar kring Fred Phelps, grundaren av Westboro Baptist Church som blev känd för att ta en homofobisk ställning och för demonstrationer vid begravningar av soldater som har blivit dödade i Irak.

| 9 september 2009 12:31 |