Film

Skribent

Mats Karlsson

25 mars 2010 | 16:53

Kevin Smith går till attack mot kritikerna

Kevin Smith har nu ledsnat rejält på kritikerna efter att hans ”Cop Out” har fått riktigt dåliga recensioner.

Smith som är en flitig twittrare gick så långt på sin twitter att han kallade kritikerna för idioter. Hans försvar till filmen är att det var aldrig meningen att den skulle vara seriös eller ens bra, så han har ingen förståelse alls för de dåliga recensionerna.

- Att se dem banka skiten ur filmen var riktigt tragiskt. Filmen heter "Cop Out". Låter det som en ambitiös titel? Vill man verkligen slänga skit på en film som så uppenbart inte strävade efter något annat än skratt. Hette filmen "Schindler's Cop Out"?, skriver Smith på sin Twitter.

- Att skriva en elak recension är som att mobba en efterbliven unge. Ni kanske imponerar på några med lågt IQ som skriker: Yeah man! Allt ni har åstadkommit är att haft roligt åt någonting som inte har gjort någon skada och som ville få några människor att skratta, fortsätter Smith.

- Hela systemet är upp och nervänt : vi låter ett fåtal personer se filmerna gratis och de slänger skit på dem? Medan personer som verkligen vill se filmerna är beredda att betala för dem. Bullshit: hädanefter kommer jag att ta betalt för de kritiker som vill se de filmer jag är involverad i. Varför skulle jag ge 500 personer makten över det jag gör och helt gratis?, skriver Smith.

Smith är uppenbarligen riktigt upprörd och frustrerad, men har i stridens hetta glömt bort att det var framförallt kritikerna som tog till sig hans tidigare verk (ex Clerks) som satte fart på sin karriär. Om han kommer att stå fast vid sitt ord med att ta betalt av kritikerna återstår att se.

| 25 mars 2010 16:53 |