Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

13 september 2016 | 15:00

Kan vi gissa vad nästa "American Horror Story" bjuder på?

Säsong 6 drar igång på torsdag!
På tordag är det äntligen dags för nya avsnitt av "American Horror Story"! Skaparna har gjort ett exceptionellt bra jobb med att hålla handlingen för säsong 6 hemlig, men trots det har några bildläckor och kommentarer lämnat precis lagom mycket för att vi ska ha några solida teorier inför säsongspremiären. Här följer fakta och förslag om säsong 6! Kommentera sedan vad du tror om dem!

Flera tidslinjer


Som FX egen VD John Landgraf själv sa i januari, kommer säsong 6 att "utspela sig i två olika tidsperioder", närmare bestämt "i nutiden, med påminnelser från det förflutna". Att Landgraf bryr sig om att nämna det tyder på att säsong 6 leker mer med tid än vad tidigare säsonger har gjort.

Den försvunna Roanoke-kolonin kommer troligen att dyka upp


Tidigare i somras läckte TMZ foton från inspelningen, vilket avslöjade att nya scener tar plats på en 1500-tals-farm. Den största ledtråden var dock ordet "croatoan" som var inkarvat i ett träd. Vad är det?

Historielektion: På 1500-talet försökte Drottningen Elizabeth I att etablera en permanent engelsk bosättning i North Carolina, kallad Roanoke-kolonin. När en man vid namn John White reste dit för att kolla läget, fann han och hans män inget annat spår än ett skelett. White lämnade kvar 115 kolonister för att börja om på nytt, men varje gång White kom tillbaka för att se hur det gick, var kolonin försvunnen igen. Endast ordet "Croatoan" gick att hitta, inkarvat på ett staket. Än idag är detta ett stort mysterium - ett mysterium som passar perfekt för den här obehagliga serien.

"Croatoan" har nämnts förut i serien, när Violet använde ordet för att skrämma iväg Chads spöke.Var beredd på obehagliga ungar


Skaparen Ryan Murphy har sagt att den nya säsongen kommer "att innehålla barn", vilket vi vet av erfarenhet inte kommer att vara några gullungar utan tvärtom ge dig mardrömmar för livet när Murphy har ett finger i spelet. I samma intervju nämnde han att serien kommer att "jonglera två olika koncept på samma gång på ett sätt som den aldrig har gjort förut", vilket kan kopplas till Landgrafs kommentar om att använda två olika tidslinjer. Kan vi gissa att dessa läskiga ungar är del av någon sorts återblick?

Dina favoriter återvänder i rutan


Vi vet inte vad de ska spela, men vi vet en hel del namn som dyker upp i säsong 6: Sarah Paulson, Evan Peters, Lady Gaga, Angela Bassett, Matt Bomer, Kathy Bates, Finn Wittrock, Wes Bentley, Cheyenne Jackson, Denis O'Hare och Leslie Jordan. Det ryktas även om Emma Roberts och Cuba Goodling Jr.

Lady Gaga är definitivt med


Detta bekräftade Murphy redan förra året, men Gagas sång "Perfect Illusion" spelas i den senaste trailern, vilket antyder att hon kan ha en större roll i säsong 6 än väntat.  Troligtvis får vi svar på frågor om aliens från säsong 2


En av seriens absolut mest händelserika säsonger hittills var säsong 2, "Asylum", men vi har fortfarande inte fått svar på vad de där utomjordingarna och robotspindeln hade där att göra. Inför säsong 6 har vi bombaderats med fejkade trailers, men en av dem sägs vara sann, enligt Landgraf. En av dem visar upp robot-alien-spindeln från säsong 2 igen, så det r möjligt att säsong 6 ger oss svaren.

Charles Manson tar plats med sina sekter


Flera av de där luriga trailer-klippen som vi har bombats med på senaste domineras av sekter, vilket vore något nytt för Murphy att ta upp i serien. Dessutom avslöjade några bilder från New York Daily News att inspelningen inkluderade en Manson-dubbelgångare.


Evan Peters som Charles Manson-kopia på inspelningsplatsen.

Vi kan vara ganska säkra på vad säsongen heter


Förra veckan råkade Rotten Tomatoes lista säsong 6 under titeln "American Horror Story: The Mist", men tog tillbaka namnet igen efter några timmar. Fans hade redan upptäckt det och när TV Guide läckte exakt samma titel lite senare, var ryktet cementerat.

Till skillnad från tidigare säsongstitlar är "The Mist" väldigt hemlighetsfullt. Andra titlar har haft en tydlig koppling till handlingen: "Murder House" (mördare), "Asylum" (galningar), "Coven" (häxor), "Freak Show" (cirkusfolk) och "Hotel" (sex och snusk). Ska "The Mist" kopplas till den försvunna Roanoke-kolonin...?

...och i så fall har vi sett trailern


Om det stämmer att säsongen ska heta "The Mist", handlar den tillhörande trailern om muterade, människoliknande varelser som haltar fram längs en järnväg. Svepte "The Mist" in över Roanoke-kolonin och gjorde dem till dessa otäcka varelser...?


Den här säsongen talar för teorin att alla säsonger hänger ihop


"Teori" är kanske inte ens rätt ord, eftersom skaparna själva har bekräftat att säsongerna är sammanlänkade. Men de senaste trailer-klippen har hintat mer om dessa samband än tidigare säsonger, så räkna med att säsong 6 bjuder på fler aha-upplevelser än någonsin.

"American Horror Story" är tillbaka i amerikansk tv torsdagen 15 september. Säsong 6 kommer visas i Kanal 9 längre fram.

Vad tror du om teorierna ovan? Tänker du titta?
| 13 september 2016 15:00 |