Klipp

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

3 november 2016 | 12:00

Kan "Breaking Bad" och "The Walking Dead" i själva verket vara sammankopplade?

Se hur Netflix själva demonstrerar en galen fanteori om hur Walter Whites knarktillverkning ledde till zombieapokalypsen.
Fanteorier är alltid roliga. Oftast är de väldigt svagt underbyggda och uppenbarligen falska, men då och då kommer man över en som bevisar misstänkt många kopplingar och som får en att se sina favoritverk i ett helt nytt ljus. 

En sådan fanteori postades idag av Netflix själva på deras officiella YouTube-kanal. Klippet demonstrerar med animationer hur två av vår tids bästa serier, "Breaking Bad" och "The Walking Dead", i själva verket utspelar sig i samma universum.


Klippet lyfter fram "bevis" såsom att de droger som Merle bär runt på i ett tidigt "Walking Dead"-avsnitt liknar Walter Whites blåa metamfetamin som han producerar och säljer i "Breaking Bad". Dessutom ingår en röd bil med en svart rand i båda serierna och de körs båda av någon som heter Glenn. Darryl i "Walking Dead" pratar om en gammal knarksäljare som använde en fras som skulle vara typisk för Jesse Pinkman: "I'm going to kill you, Bitch!". Klippet föreslår också att Gus Fring kan ha blivit en zombie efter sin dödsscen och på så sätt ha blivit startskottet på "The Walking Dead".

Klippets skapare medger själva att teorin bara får en 5/10 i trolighet, men en 9/10 i underhållningsvärde.

Det kan vi nog hålla med om, av uppenbarliga skäl.

Kommentera gärna teorin nedan!
| 3 november 2016 12:00 |