Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 november 2020 | 17:00

"Jurassic World: Dominion" har filmat klart

Det krävdes "bara" 18 månaders jobb och 40.000 coronatester.
Emotsedda uppföljaren "Jurassic World: Dominion" har äntligen filmat klart.

Universals storfilm påbörjade sin förproduktion redan för 18 månader sedan, våren 2019, men var en av de första filmerna att pausa allt när pandemin slog till. Studion ska ha betalat "miljontals dollar" för att hålla sina skådespelare och teamet isolerade och säkra. Hela 40.000 COVID-tester gick åt under inspelningen, skriver Deadline.

- Det är många känslor just nu... jag kan inte beskriva det med ord. Det har varit otroligt. Vårt team och skådespelarna har visat tålamod. Alla producenter har kämpat mot klockan för att göra det här så bra som möjligt. Det har varit inspirerande, säger regissören Colin Trevorrow.
 
Originaltrion är tillbaka
 
I rollistan återser vi Chris Pratt och Bryce Dallas Howard, som spelade huvudrollerna i de två senaste "Jurassic World"-filmerna. Medverkar gör också nykomlingarna Mamoudou Athie och DeWanda Wise, vars roller kan bli större i kommande "Jurassic"-filmer.

De får sällskap av originalstjärnorna Sam Neill, Laura Dern och Jeff Goldblum, som var först med att bekämpa dinosaurier i Steven Spielbergs "Jurassic World" år 1993. Med andra ord, ett kärt återseende för alla fans.

"Jurassic World: Dominion" är den sjätte långfilmen i denna franchise, och får biopremiär sommaren 2022.
| 7 november 2020 17:00 |