Film

Skribent

Alexander Dunerfors

8 maj 2013 | 16:01

"Jurassic Park 4" pausad

Uppdatering: Produktionen drar i handbromsen och den emotsedda filmen blir minst ett år försenad.

Glöm den planerade premiären nästa sommar. Trots att Colin Trevorrow var redo att börja filma "Jurassic Park 4" vill Universal tänka om. Nu står det klart att filmen flyttas till åtminstone år 2015.

Det började med ett par citat på twitter, som väckte fansens oro. AICN har publicerat kommentarer från två av filmens konceptartister, som tydde på att filmen stött på problem:

"JP4 on hold", har Dean Sherriff skrivit, och Todd Smoyer kontrar med: "Hollywood skapar drömmar och krossar dem. Farväl JP4".

Bådas tweets har snabbt plockats bort, men inte innan de hann skapa ordentligt med frågor på nätet.

En fansajt för "Jurassic Park 4" tog fram lite mer info från en källa nära produktionen. De skriver att manuset inte är problemet. Snarare har Universal bestämt sig för att göra filmen mycket "större och mer episk" än vad tidigare var tänkt:

- Det har lett till att studion och de som arbetar med filmen inte är eniga. Trots att flera har fått lämna sina jobb idag var de till 80% procent klara med sitt arbete. Universal har inga planer på att ge upp nu när man har kommit så långt i utvecklingen.

Uppdatering: Under onsdagskvällen släppte Universal ett officiellt utlåtande:

"I enighet med filmskaparna har vi bestämt oss att släppa "Jurassic Park 4" vid ett senare datum, för att ge studion och filmskaparna tid att ge publiken den bästa möjliga versionen av filmen."

Så produktionen är nu pausad tills man har rett ut ett och annat med filmteamet. Men, en större och mer episk "Jurassic Park"-film? Det kan vi leva med. Och har trots allt väntat sedan 2001...

| 8 maj 2013 16:01 |