Film

Skribent

Mats Karlsson

5 september 2012 | 22:30

Joss Whedon svarar på kritiken

Regissören har lyssnat på den negativa kritiken om "The Avengers" och gör sitt bästa för att besvara den.

Framgångarna med "The Avengers" har varit enorma, mycket högre än vad man hade förväntat sig. Men även om pengarna har rullat in med en rasande fart, har en del kritiker sågat filmen. Samuel L. Jackson lackade ur i maj när han gick till attack mot filmkritikern A.O. Scott på New York Times och föreslog att han skulle byta jobb.

Joss Whedon har dock en mjukare inställning till den negativ kritik som filmen har fått.

- Jag var i min lilla värld när filmen hade premiär, men jag vet att Sam Jackson gick ut hårt. Jag tror inte att någon tjänar på att gräla så pass hårt, säger Whedon till New York Six.

Men Whedon erkänner att han blev riktigt irriterad på kritikerna som sågade hans film, enbart för att filmen var en superhjältefilm och ignorerade hans arbete med filmen.

- Det är fullt tillåtet att inte gilla filmen, men jag blir irriterad när man inte har gjort sin hemläxa. Många av sågningarna handlade mer om superhjältegenren än om själva filmen.

Att filmen blev en sådan stor ekonomisk framgång är överraskande för Whedon.  

- Vi försökte göra något populärt, men detta gick åt ett helt annat håll. Filmen är inte perfekt, men den slog åtminstone ett ackord. Jag har alltid försökt göra stora sommarfilmer och ibland har de blivit små filmer.

Whedon har redan skrivit på för uppföljaren "The Avengers 2" som ska gå upp på biograferna 1 maj 2015.

- Vi befinner oss i inledningsstadiet. Jag tvivlar på att vi kan spela in filmen på 12 dagar.

| 5 september 2012 22:30 |