Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 november 2019 | 12:00

"John Carter" förtjänar ett bättre rykte, enligt Taylor Kitsch

Har Disneys superflopp från 2012 fått oförtjänt kritik?
Den påkostade äventyrsfilmen "John Carter" nämns ofta som en av 2010-talets största floppar. Disney hade pungat ut med 250 miljoner dollar och planerade för två uppföljare. Men filmen lyckades inte locka publik alls. Intäkterna landade på 284 miljoner dollar och studion förlorade mycket pengar.

Under åren sen dess verkar dock många ha upptäckt "John Carter" på diverse streamingtjänster. I en intervju med Hollywood Reporter fick Taylor Kitsch berätta hur han ser på den misslyckade storfilmen idag:

- Jag tror att den fick ett nytt liv när den kom på Netflix för inte så länge sedan. Folk stoppar mig hela tiden för att prata om den, speciellt i Europa. Den har fått ett litet uppsving. På den tiden ville nog de flesta bara begrava och glömma den.
 
"Hitta Nemo"-regissören Andrew Stanton står bakom filmen som bygger på Edgar Rice Burroughs romanhjälte. Kitsch spelade en soldat i amerikanska inbördeskriget som skickas till Mars.

- Med lite perspektiv har jag kunnat förstå att det är vad det är. Folk som ser filmen idag kan få ut mycket mer än vad publiken gjorde från början. Det är smickrande. Och jag lärde mig enormt mycket på inspelningen. Ärligt talat ser jag inte den som en flopp. Filmen är vad den är, eller hur?
 
 
Inför biopremiären skrev MovieZines recensent: "Allt är snuskigt påkostat och visuellt anspråksfullt, i ett välgjort science fiction-superhjälte-familjeäventyrsspektakel som väldigt sällan lyckas beröra."

Har ni sett om "John Carter" på sistone? Vad tycker ni om filmen? Kommentera nedan.
| 28 november 2019 12:00 |