Spel

Skribent

Anders Eklöf

9 juni 2023 | 09:00

John Carpenter gör det actionladdade zombiespelet "Toxic Commando"

Regissören bakom filmer som "Halloween" och "The Thing" har varit med och skapat ett actionpackat zombiespel.
Under gårdagens Summer Game Fest fick vi se många intressanta spel som "Prince of Persia: The Lost Crown", "Mortal Kombat 1" och "Final Fantasy VII Rebirth".
 
En stor överraskning är att den hyllade skräckfilmsregissören John Carpenter ("Halloween", "The Thing") arbetar på ett spel tillsammans med Focus Entertainment, kallat "Toxic Commando" (vilket låter farligt likt "The Toxic Avenger").
 
Spelet är en förstapersonsskjutare med fokus på samarbete, som handlar om att skjuta zombier. Det kommer till Playstation 5, PC och Xbox Series X/S.
 
 
John Carpenter är i själva verket något av en gamer, som bland annat gillar spel som "Horizon Forbidden West" och "Fallout 76".
 
- Hör ni, jag gillar verkligen att skjuta zombies. De säger hela tiden till mig att de kallas "de infekterade." Snälla. De är "ghouls", gumman. De sprängs riktigt bra och det finns massor av dem. Folk kommer att älska det här spelet, säger han i ett pressmeddelande.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
"Toxic Commando" utspelar sig i en värld som styrs av den fruktansvärda Sludge God, som har infekterat världen med odöda monster. Det är upp till dig och andra spelare att skjuta, köra ihjäl stora bilar och hugga de muterade odjuren med katanas.
 
Spelet beskrivs att det har "buddy-movie vibes" och "over-the-top" humor, action och skräck typisk 80-talsfilm.
 
Det finns än så länge inget datum för "Toxic Commando", mer än att det "kommer snart".
 
Tror du att John Carpenter kan göra ett bra spel?
| 9 juni 2023 09:00 |