Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 januari 2021 | 12:00

James Wans skräckfilm "Malignant" har ett premiärdatum

Regissören utlovar något "originellt och genreöverskridande" med premiär i höst.
James Wan har gått från små indie-skräckisar som "Saw" (2004) till mer påkostade som "The Conjuring" (2013) - och även testat på storslagna blockbusters som "Aquaman" (2018).

Snart är det dock tillbaka till rötterna - i höst återvänder Wan med en "mindre" skräckis med den ondskefullt klingande titeln "Malignant". Nu släpps både en mystisk första bild, och premiärdatumet: 10 september.
 
 
- Jag blev äntligen klar med filmen förra veckan. Det här skulle bli en "mindre skräckthriller", något som jag gör mellan storfilmerna, men pandemin gjorde den försenad precis som de stora (...) Jag vet inte ens hur jag ska beskriva filmen. Jag ville göra något originellt och genreöverskridande, och annorlunda mot mina tidigare filmer, men fortfarande i samma anda som de skräckthrillers jag växte upp med, skriver Wan på Instagram.

Detaljerna kring "Malignant" är få, men filmen sägs vara inspirerad av italienska giallo-thrillers från 1960- och -70-talet, där filmskapare som Mario Bava och Dario Argento skapade en ikonisk stil.
| 27 januari 2021 12:00 |