Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 augusti 2019 | 14:00

James Cameron hoppas på en ny Terminator-trilogi

Men har vi inte hört den förut...?
Jodå, visst låter det bekant. "Terminator Salvation" från 2009 var tänkt som första filmen av tre, och när den idén föll pratade man om att "Terminator Genisys" (2015) skulle bli starten på en ny trilogi. Även de planerna skrotades.

Nu är James Cameron i farten igen och skissar på storslagna planer för sina mördarrobotar. Han säger till Deadline:

- Vi spenderade flera veckor på att hitta historien vi ville berätta, för att ha något att presentera för Linda (Hamilton). Vi kavlade upp ärmarna och började forma en berättelse, som så småningom såg ut att kunna sträcka sig över tre filmer. Så det finns mer att berätta. Om vi har turen att tjäna lite pengar på "Dark Fate" så vet vi precis var vi kan gå med följande filmer.

Kanske är det dags att ta en film i taget, och göra fansen nöjda innan man börjar lova uppföljare till höger och vänster. Å andra sidan är James Cameron mer involverad i "Terminator: Dark Fate" än i de senaste tre filmerna, som bevisligen floppade, så det finns en viss förhoppning om att han kan leda filmserien på rätt spår.
 
 
Vad som gör mig orolig med sådana trilogi-planer är att filmskapare gärna vill plantera trådar och lämna öppna slut i sina filmer. Det är sällan en bra idé - gör hellre en fristående och riktigt grym film. En uppföljare eller trilogi är något man måste förtjäna.

"Terminator: Dark Fate" skippar några av de senaste filmerna och fortsätter istället på handlingen som började med "The Terminator" (1984) och "TErminator 2: Domedagen" (1991). I den senaste trailern ser vi en åldrad Sarah Connor som återigen måste ge sig in i en strid med cyborgs och ta hjälp av T-800 (Arnold Schwarzenegger) för att rädda mänskligheten.

Den sjätte Terminator-filmen får svensk premiär 25 oktober.
| 30 augusti 2019 14:00 |