Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

20 oktober 2020 | 21:25

Jake Gyllenhaal och Denis Villeneuve gör miniserien "The Son" hos HBO

Inte nog med det, teamet består dessutom även av "Westworld"-skaparna Jonathan Nolan och Lisa Joy - som är miniseriens producenter.
Variety rapporterar att HBO har lagt en beställning på en miniserie baserad på den norske författaren Jo Nesbøs bok "Sonen", från 2016. Den Oscarsnominerade skådespelaren Jake Gyllenhaal kommer att spela en av rollerna i serien (gissningsvis huvudrollen) och för regin står den Oscarsnominerade regissören Denis Villeneuve ("Arrival", "Dune"). 
 
Handlingen kretsar kring den professionella syndabocken Sonny, som erkänner andras brott och sonar deras fängelsestraff - men väljer att rymma från fängelset när han får höra något som förändrar allt.
 
Både Gyllenhaal och Villeneuve kommer även att producera serien, tillsammans med "Westworld"-skaparna Jonathan Nolan och Lisa Joy. Leonore Zion ("Billions") kommer att skriva manus och vara seriens showrunner. Det är i nuläget fortfarande oklart när vi kan förvänta oss att få se "The Son" redo för premiär.
 
Gyllenhaal och Villeneuve har tidigare gjort långfilmerna "Prisoners" och "Enemy" tillsammans. Villenueve är också aktuell med den (på grund av pandemin) framflyttade långfilmen "Dune", som därefter kommer att få en spinoff-serie kallad "Dune: The Sisterhood" hos HBO Max - med Villenueve ombord som regissör.
 

Läs också: "The Flight Attendant" landar hos HBO Nordic

 
Kommer du att ge "The Son" en chans när det väl blir dags för premiär? Kommentera gärna nedan!
| 20 oktober 2020 21:25 |