Film

Skribent

Mats Karlsson

30 maj 2011 | 19:30

"Jack the Giant Killer" är igång

Bryan Singers fantasy-äventyr "Jack the Giant Killer" har nu påbörjat inspelningarna i London.

Singer har inte regisserat film sedan 2008, då han gjorde "Valkyria" med Tom Cruise i huvudrollen. Däremot har han varit inblandad i Matthew Vaughns "X-Men: First Class", där han är producent.

Redan i september 2009 stod det klart att Singers nästa projekt skulle bli "Jack the Giant Killer" och först nu har inspelningarna kommit igång i London, enligt ett pressmeddelande från Warner Bros. Bilden ovan är en bild från inspelningen där vi ser Eddie Marsan och Ewan McGregor.

Dessutom inkluderade man en officiell synopsis för filmen:

"Jack the Giant Killer" berättar historien om ett gammalt krig som startar igen när en ung bonde oavsiktligt öppnar en port mellan vår värld och de hemska jättarnas rike. Lössläppta på Jorden för första gången på flera hundra år, försöker jättarna ta tillbaka marken de en gång förlorade och tvingar den unge mannen, Jack att med sitt liv på spel att stoppa dem.

I rollerna hittar vi Nicholas Hoult ("X-Men: First Class"), Stanley Tucci, Ian McShane, Bill Nighy och Ewan McGregor. Singer regisserar efter ett manus av Darren Lemke, Christopher McQuarrie och Dan Studney.  

"Jack the Giant Killer" får biopremiär 15 juni 2012.

| 30 maj 2011 19:30 |