Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

11 februari 2019 | 23:35

J.K. Simmons underskattade spiondrama "Counterpart" läggs ned

Med sina dubbla huvudroller har J.K. Simmons bjudit på en av sina bästa roller i karriären hittills - men tyvärr verkar publiken ha missat det helt.
Det är verkligen inte lätt att slå igenom med nya serier i vår tids gyllene tv-era. Kvaltitetsserie efter kvalitetsserie letar sig ut till de olika streamingtjänsterna - och ibland går även några av de bästa nästan obemärkt förbi.
 
Tyvärr verkar det vara precis vad som har hänt med Starz-serien "Counterpart", som har kunnat stoltsera med J.K. Simmons i dubbla roller. Serien utspelar sig i Tyskland, i en slags "kalla kriget"-tid... fast med en sci-fi-tvist på det hela. Berättelsen utspelar sig nämligen i två parallella universum - som råkar vara sammanflätade under en viss byggnad i just Tyskland, där det är möjligt att gå mellan de båda "universumen".
 
 
Seriens skapare, Justin Marks, bekräftade själv den tråkiga nyheten via sitt Twitter-konto. Han fortsatte sedan med att tacka fansen och berättade att han trots allt har fått berätta precis den historia han ville berätta, och tackade Starz för att de gav honom och alla involverade chansen att göra just det.
 
På söndag sänds seriens säsongsfinal i USA, och går att se dagen efter på Viaplay här i Sverige, som nu alltså även blir serien allra sista avsnitt. Förhoppningsvis kommer vi inte att bli lämnade med en gigantisk cliffhanger... 
 
Har du givit "Counterpart" en chans ännu? Kommentera gärna nedan!
| 11 februari 2019 23:35 |