Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

12 december 2016 | 11:00

J.J. Abrams satsar på ännu en scifi-serie nu när "Westworld" vilar

"Glare" ska utspela sig i rymden och skrivs av manusförfattaren bakom Denis Villeneuves "Enemy". En bra kombo?
Vi hör mycket om "Star Wars"-regissören J.J Abrams nu för tiden och om du trodde att karlen inte kunde ha mer på sitt schema hade du fel. Nu när hans "Westworld" har avslutats för denna säsong går han återigen ihop med produktionsbolaget Bad Robot för att skapa ännu en scifi-serie.

"Glare" beskrivs kort och gott som "en scifi-oddyssé som utforskar koloniseringen av en annan planet". Abrams står som producent och har anlitat Denis Villeneuves manusförfattare som skrev "Enemy", nämligen författaren Javier Gullón.

Gullón är en intressant manusförfattare som även jobbar på att skriva en scifi-noirfilm baserad på Anthony O'Neills bok "The Dark Side". Filmen produceras av "Schindler's Lists" Oscar-nominerade manusförfattare Steven Zaillian, vilket kan utgöra en särskilt spännande kombo.

Vad gäller J.J. Abrams producerar han, förutom "Westworld" och "Glare", även filmen "God Particle" som utspelar sig i samma universum som "Cloverfield"; en fantasy-thriller med Daisy Ridley i huvudrollen; en tv-serie om Michael Jacksons sista dagar kallad "Kolma" samt "The Nix", med Meryl Streep i centrum, vilken han även regisserar pilotavsnittet för.

Vilket är J.J. Abrams bästa verk hittills, enligt dig?
| 12 december 2016 11:00 |