Film

Skribent

Mats Karlsson

14 november 2012 | 23:30

"Iron Sky"-regissören filmar ny science fiction

Timo Vuorensola meddelar att han filmatiserar serieromanen "Jeremiah Harm".

Att finske regissören Timo Vuorensola har en stor förkärlek för science fiction har vi förstått efter "Iron Sky" och det planerade projektet "I Killed Adolf Hitler". Men det är inte det enda sci-fi-projektet Vuorensola har på gång.

Alldeles nyligen twittrade Vuorensola ut en bild från ett nytt hemligt projekt som du kan se ovan och nu meddelar Vuorensola att projektet är en filmatisering av serieromanen "Jeremiah Harm".

Filmen är baserad på Keith Giffens och Alan Grants serieroman och publicerad av Boom! Studios. Historien handlar om en intergalaktisk prisjägare som är skickad på ett uppdrag till Jorden för att jaga rätt på några rymdbrottslingar och flickan de har kidnappat.

- Vi startade med en liten finsk "Star Trek"-parodi och vi följde upp med en stor finsk-tysk-australiensk nazikomedi. Nu är det dags att kolla in hur man gör film i Hollywood, för det är dit vi är på väg, säger Vuorensola.

Vuorensola kommer att köra med samma finansieringsmodell han använde med "Iron Sky", det vill säga crowdfunding. Tusentals internetanvändare hjälpte filmmakaren med hela 1 miljon dollar till filmens budget.

- Vårt online-community hjälpte oss att få till "Iron Sky" och vi kommer köra med den modellen igen för "Jeremiah Harm", säger producenten Tero Kaukomaa.

Kolla in Vuorensolas promovideo för "Jeremiah Harm" nedan.

| 14 november 2012 23:30 |